Cheese F.A.Q.

Branza se pastreaza la frigider (recomandat in compartimentul pentru legume), ambalata individual in hartia de ceara. Pentru branzeturile mai dure tip Ceddar, Gruyere, Parmezan desfaceti ambalajul si pastrati-o intr-un recipient tip tupperware unde puteti adauga 2, 3 cubulete de zahar. Zaharul ajuta la reglarea umiditatii si poate prelungi „viata” branzei pana la 2 luni.

Cum va place!

Noi avem, insa, cateva recomandari:

Scoateti branzeturile de la rece cu minim 1 h inainte de consum pentru a le permite sa ajunga la temperatura camerei. Consumul se face in ordine crescatoare a intensitatii gustului branzei: de la branza cu gustul cel mai fin (tip chevre) la cea cu gustul cel mai puternic (branza albastra).

O serie de factori determina cantitatea de branza pe care trebuie sa o achizitionati: se mananca doar branza? Toata lumea consuma branza? s.a.

Recomandarile noastre:

  • 3-5 tipuri de branzeturi pentru un platou
  • intre 30-50 gr. de branza/tip/persoana

Daca serviti Raclette calculati intre 200-300 gr. branza/persoana

Nu!

Cu toate acestea, daca ramaneti cu o cantitate mai mare de branza tare (tip Parmezan, Gruyere) si doriti sa o salvati pentru gatit, depozitati-o intr-o punga de plastic, sigilata, la frigider.

Intrebati inainte!

Dar, in cea mai mare parte, raspunsul este da. Evident, nu ne dorim sa consumam crusta unui Gouda. Mai mult decat orice, este vorba despre o alegere personala, unii dintre noi adoram crusta rumenita si crocanta a unui Raclette, altii ne dorim sa o dam jos.
In concluzie, daca este o crusta comestibila, va provocam sa incercati!

…din pasiune pentru branza si vin