Fromagerie

Passion for cheese and wine

Cheese room

Branzeturile cu care noi lucram sunt produse importate (Franta, Elvetia, Italia, Spania, Olanda) sau ale unor producatori locali. O atentie deosebita acordam Branzei de Taga prin prisma gustului, istoriei si mediului natural unic in care ea este produsa.

Evenimente

Cand casa dumneavoastra urmeaza sa gazduiasca un eveniment important in familie, sarbatoriti Craciunul cu intreaga familie sau pur si simplu organizati o cina cu prietenii primul lucru la care mergem cu gandul este meniul. „Intotdeauna se va gasi un loc pe masa pentru platoul de branzeturi” ar spune un francez.

Experiente Corporate

Unul dintre cele mai dificile aspecte ale planificării evenimentelor corporate este  meniul care va insoti si desavarsi reusita acestuia.

Înainte de a vă ocupa de orice altă parte a procesului de planificare a evenimentului corporate, stabiliți mai întâi obiectivul evenimentului, ce vreţi să transmiteţi şi ce experienţă vreţi să oferiţi participanţilor: tema evenimentului, invitații, selecția paletei de divertisment și creativitatea culinară. Daca v-ati decis sa organizati un Company event Cheese Party, Fromagerie este alegerea completa in privinta meniului: Cheese Cups, Cheese Buffet, Platouri cu selectii de branzeturi fine, Royal Cheese Bar sau Raclette Buffet, toate sunt propuneri ale meniurilor pe care le aducem in atentia dumneavoastra si pe care le putem personaliza impreuna, in functie de tematica dedicata evenimentului.

Experienta Raclette

Raclette nu este doar branza topita, este poveste, este socializare, este „Acum”. Experienta Raclette este una de moment (se consuma imediat). Ne adunam cu totii in jurul impresionantelor roti de branza si „punem pe foc” cele mai delicioase ingrediente: de la legume simple pana la carne de vita, toate invaluite intr-un strat generos de branza Raclette.
What about Raclette:
Ca si Fondue, raclette este o masa tipica dupa ski, adusa din Alpii Elvetieni. In mod traditional branza este incalzita pana cand incepe sa curga apoi „razuita” peste o baza de mancare constand in cartofi fierti, cornisoni si ceapa murata. Astazi, majoritatea restaurantelor unde se serveste raclette, detin un aparat profesional care poate sustine o jumatate de roata de Raclette (cca. 3,5 kg.)
Desi, va puteti bucura de raclette peste tot, de la Paris la Melbourne, de la Los Angeles la Raclette Caravane in Cluj-Napoca, cel mai bun raclette este acolo unde a fost inventat, in Valais, Elvetia. Daca sunteti mari amatori de branzeturi, nu ezitati sa programati, macar o data in viata, o excursie culinara care sa includa si acest canton elvetian renumit pentru raclett-ul sau.
In serviciile noastre regaiti meniul Raclette in sectiunile: Brunch la birou, Evenimente tematice, Evenimente private si Raclette Caravane.

Out of the box

Pentru ca ne dorim mai mult decat degustare de branzeturi, pentru ca ne dorim si cunoasterea branzeturilor romaneti cu traditie, pregatim un nou serviciu: vizite intr-o zona deluroasa, plina de lacuri, unde se regaseste o grota naturala. Acolo se produce manual, cu mestesug si pricepere, branza aromata si cremoasa de la Taga. Vor vedea, simti si afla procesul tehnologic pe care il parcurge laptele pana ce devine branza. Si nu o branza oarecere, ci o branza cu istorie scrisa de peste 200 ani.

Ramaneti aproape!

Cheese F.A.Q.

Branza se pastreaza la frigider, (recomandat in compartimentul pentru legume), ambalata individual in hartia de ceara. Pentru branzeturile mai dure, tip Ceddar, Gruyere, parmezan desfaceti ambalajul si pastrati-o intr-un recipient tip tupperware unde puteti adauga 2,3 cubulete de zahar. Zaharul ajuta la reglarea umiditatii si poate prelungi viata branzei pana la 2 luni.

Cum va place! Noi aven, insa, cateva recomandari: scoateti branzeturile de la rece cu minim 1 h inainte de consum pentru a le permite sa ajunga la temperatura camerei. Consumul se face in ordine crescatoare a intensitatii branzei: de la branza cu gustul cel mai fin (tip chevre) la cea cu gustul cel mai puternic, branza albastra

O serie de factori determina cantitatea de branza pe care trebuie sa o achizitionati: se mananca doar branza? Toata lumea consuma branza? Recomandarile noastre: 3-5 tipuri de branzeturi pentru un platou, intre 30-50 gr. de branza/tip branza/persoana.
Daca serviti Raclette calculati intre 200-300 gr. branza/persoana

Nu! Cu toate acestea, daca ramaneti cu o cantitate mare de branza tare (Parmezan, Gruyere) si doriti sa o salvati pentru gatit, puneti-o in punga de plastic sigilata

Intrebati! Dar, in cea mai mare parte, raspunsul este da. Evident, nu ne dorim sa consumam crusta unui Gouda. Mai mult decat orice, este vorba despre o alegere personala, unii dintre noi adoram crusta rumenita si crocanta a unui Raclette, altii de dorim sa o dam jos.
In concluzie, daca este o crusta comestibila, va provocam sa incercati!

…din pasiune pentru branza si vin