Povestea noastra?

Un Craciun fara zapada, o casa frumoasa, o gazda buna, un platou cu branzeturi

Platoul respecta intru totul regulile sfinte ale francezilor: 3-5 tipuri de branzeturi fine, cutit dedicat fiecarui tip de branza si, de asemenea, branza se prezenta in calup mare (nu era taiata betisoare avand scobitori in ele, Slava Cerului!!).
La momentul respectiv nu stiam nimic din toate astea si ma intrebam: ce fac cu branza asta, cum o servesc? cum o tai? de ce cutitele au formele respective si cum le folosesc? Ca atare, nu m-am atins de branzeturi.
Am inceput apoi sa caut raspunsuri, sa studiez, sa ma documentez intrucat deschisesem fereastra spre o lume fascinanta: lumea branzeturilor frantuzesti si nu numai: a specialitatilor de branzeturi fine. Au urmat: carti de specialitate, cutite speciale, ingrediente pentru asezonari provocatoare, recuzita, munca, calatorii…In final: un „Mese en place” ca la carte oricarei degustari de branzeturi fine.
Am realizat atunci ca, ceea ce stiam eu despre branzeturi este ceea ce stim, in mare parte, cu totii: foarte putin! Francezii au o cultura atat de bogata, o istorie, o naturalete atat de fireasca in abordarea branzeturilor, incat, cred nu-i vom ajunge niciodata. Ar fi de dorit, insa, ca mici elemente de servire si degustare sa ni le asumam.
Pornind de la aceste ganduri, s-a conturat Fromagerie. Un concept, o lume dedicata branzeturilor fine, o atractie pentru orice gurmand dornic sa inteleaga aromele si sa afle povestile din spatele unor produse celebre. Am creat: Cheese Bar-uri dedicate, Cheese Cake-torturi de branza pentru evenimentele importante, Gift Boxes-de daruit, Cheese Cups, Selectii de branzeturi speciale…Ideile au inceput sa curga si munca sa se inteteasca.

Am conturat apoi Raclette Caravane, o bucatarie pe roti: caravana cu branza Raclette. Aventura unei aventuri culinare am asternut-o la locul ei special…

Indiferent ca esti doar calator prin povestea noastra sau vii alaturi de noi, in ceea ce facem vei regasi aceleasi valori: seriozitate, calitate, eleganta, simplitate!

Andreea Ioana Dubău

 

…din pasiune pentru branza si vin